Pictura pe numere ca un mod de exprimare a emotiilor

          Oamenii s-au bazat dintodeauna pe arte pentru comunicare, auto-exprimare si vindecare. Medicii au remarcat ca persoanele care traiesc cu boli mintale s-au exprimat adesea in desene si alte lucrari de arta, ceea ce i-a determinat pe multi sa exploreze utilizarea artei ca strategie de vindecare. De atunci, arta a devenit o parte importanta a domeniului terapeutic si este folosita in unele tehnici de evaluare si tratament, iar pictura pe numere nu este o exceptie.
          Scopul terapiei prin arta cu ajutorul multor picturi pe numere este de a utiliza procesul creativ pentru a-i ajuta pe oameni sa exploreze auto-exprimarea si, facand acest lucru, sa gaseasca noi modalitati de a obtine o perspectiva personala si de a dezvolta noi abilitati de adaptare la viata de zi cu zi.
          Crearea sau aprecierea artei este folosita pentru a ajuta oamenii sa exploreze emotiile, sa dezvolte constiinta de sine, sa faca fata stresului, sa creasca stima de sine si sa lucreze la abilitatile sociale.
          Astfel, pe masura ce oamenii creeaza tablouri pe numere, ei pot analiza ceea ce au facut si cum ii face sa se simta. Prin explorarea artei lor, oamenii pot cauta teme si conflicte care le pot afecta gandurile, emotiile si comportamentele.


          La ce poate ajuta terapia prin arta
          Terapia prin arta poate fi folosita pentru a trata o gama larga de tulburari mintale si suferinte psihologice. In multe cazuri, poate fi utilizat impreuna cu alte tehnici de psihoterapie, cum ar fi terapia de grup sau terapia cognitiv-comportamentala.
          Unele afectiuni pentru care terapia prin arta poate fi utilizata includ:
-    Probleme legate de imbatranire
-    Anxietate
-    Cancer
-    Depresie
-    Tulburari de alimentatie
-    Dificultati emotionale
-    Probleme familiale sau relationale
          Beneficiile terapiei prin arta
          Potrivit unui studiu, mai putin de o ora de activitate creativa pe zi poate reduce stresul si poate avea un efect pozitiv asupra sanatatii mintale, indiferent de experienta artistica sau talent. Persoanele care au suferit traume emotionale, violenta fizica, abuz domestic, anxietate, depresie si alte probleme psihologice pot beneficia de exprimarea creativitatii prin arta.
          O analiza a eficacitatii terapiei prin arta a constatat ca aceasta tehnica a ajutat pacientii care urmau tratament medical sa-si imbunatateasca calitatea vietii si a atenuat o varietate de simptome psihologice.
          Daca te gandesti si tu la terapia prin arta, nu ezita sa iti procuri niste picturi pe numere si sa beneficiezi si tu de efectele miraculoase ale picturii!

 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!