Pictura pe Numere | 5 Sfaturi pentru Începători

Primele lucruri pe care le auzim sau citim despre pictura pe numere ne poate sedimenta rapid concluzia că am înțeles pe deplin acest concept simplu, rodul a două componente pe care și tu le-ai fi putut combina dacă ți-ai fi dat interesul: desen de colorat + instrucțiuni. O investigare mai atentă o să-ți dezvăluie însă câteva etape necunoscute, de care te lovești direct doar atunci când ai ajuns la masa ta de lucru, și ai pictura în față. Aceste etape se rezumă și ele la lucruri la fel de simple, precum ,,De unde încep?”, ,,Anumite numere sunt prea mici” ,,Voi mai avea sau nu nevoie de alte instrumente în afară de pensulă și culori?”.

Cu acest articol, sperăm să facem conceptul de pictură pe numere și mai ușor de înțeles, astfel încât tu rămâi doar cu plăcerea de a trece direct la treabă.

1.Alege-ți desenul potrivit cât să te poți bucura de proces.
Site-ul nostru îți pune la dispoziție o varietate serioasă de modele din care poți alege. Dacă, însă, te afli la început, îți sugerăm să te orietezi către un model mai puțin complex, pe care să-ți testezi relația cu pânza. Doar dacă ești prieten cu răbdarea și provocările de timp și atenție, poți ignora avertismentul nostru.

2.Un pahar cu apă și un prosop.
Iată ustensilele cu care îți vei menține mereu sabia strălucitoare și ascuțită. Pregătește-le înainte de a începe pentru a le avea avea la îndemână atunci când pensula devine prea încărcată de culoare și nu mai funcționează eficient. Dacă treci la altă culoare, pensula trebuie curățată complet.

3.Începe să colorezi din partea stângă sus dacă ești dreptaci sau dreapta sus până în stânga jos dacă ești stângaci.
Aceasta nu este o condiție, ci mai degrabă e metodă ușoară de a succeda porțiunile de culori. Vine natural și logic ca după pictarea unei arii, următoarea arie să se afle în dreapta celei deja pictate pentru nu risca să o atingi pe aceea înainte să se usuce.

4.Ți-ar putea folosi și o lupă.
În cazul în care ți-ai ales un model mai complex, vor exista arii foarte mici de colorat și contururi dificil de evitat. În aceste cazuri, o lupă se va dovedi cel mai util companion.

5.Cum acoperi cifrele.
De cele mai multe ori, o singură pensulă peste număr ar trebui să îl acopere. Dacă, însă, culoarea este mai diluată, un truc la care puteți recurge este să interveniți cu un creion sau marker alb peste cifră înainte de picta. Aveți însă grijă că rețineți culoarea care corespunde cifrei respective înainte de a o face invizibilă.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!