Cum ii incurajeaza pictura pe numere pe copii si adolescenti

     Oricine va fi deacord cu afirmatia ca desenul si activitatile tangentiale lui ajuta la relaxare si la formarea unei viziuni mai pozitive asupra lumii inconjuratoare.
     Dar care sunt beneficiile unei picturi pe numere la copii si adolecenti?
     1. Desenul ii ajuta sa se relaxeze

     Pictura pe numere este o modalitate excelenta de a calma corpul si mintea. Indepartarea copilului de factorul de stres si permisiunea de a lucra la o pictura pe numere il poate ajuta sa faca fata mai rapid emotiilor dificile. Desenul este un fel de activitate meditativa care ii permite sa isi elibereze mintea de gandurile care provoaca stres. Asa ca data viitoare cand simti ca lucrurile se incalzesc prea mult, sugereaza-i copilului sa mai faca cate ceva la tabloul sau pe numere. Acest lucru il va ajuta sa se relaxeze. 
     2. Desenul dezvolta creativitatea copilului
     Creativitatea nu poate fi invatata in acelasi mod ca citirea sau matematica. Copilul poate folosi diferite combinatii de culori si poate crea un model unic. Secretul creativitatii este pur si simplu modul in care copilul se exprima prin desen. Procesul de desen in sine creste creativitatea copilului. Imaginatia lui este unica, asa ca si desenele vor fi unice.
     3. Desenul ajuta copilul sa faca fata anxietatii
     Atunci cand un copil continua sa se gandeasca la o situatie si se simte ingrijorat de ea, desenul il poate ajuta sa se distraga. Desenul este o modalitate buna de a face fata anxietatii usoare. De asemenea, ajuta la concentrarea asupra procesului. La randul sau, acest lucru va calma creierul si va scadea ritmul cardiac.
     4. Desenul adauga varietate zilei copilului
     Cand un copil are o multime de activitati in timpul zilei, se poate simti obosit seara. Desenul poate relaxa si calma copilul dupa ore. Aceasta activitate  nu numai ca nu il va obosi, dar va ajuta si la restabilirea energiei.
     De ce ar trebui sa-ti incurajezi copilul sa deseneze de la o varsta frageda
-    Cand un copil tine in maini pensula, el isi dezvolta abilitatile motorii fine;
-    Desenul (ca orice alt fel de creativitate) creste increderea in sine a copilului;
-    Experimentarea si greselile ajuta copilul sa-si dezvolte imaginatia;
-    Desenul creste capacitatea de concentrare a copilului;
-    Desenul il ajuta pe copil sa faca fata stresului.
     Astfel, pictura este de mare beneficiu pentru copil. Asa ca permite copii\lor sa fie creativi de la o varsta frageda, oferidu-le tablouri pe numere.

 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!