Beneficiile picturii pe numere

Pictura pe numere presupune un sistem de deconstruire a unui tablou deja pictat în câteva etape:

1.Desenul fără culoare și culorile care i se vor adăuga ulterior;

2.Împărțirea desenului în mai multe zone, în funcție de culorile care le vor fi atribuite ulterior, astfel că mai multe zone separate pot avea același număr, corespunzând aceleiași culori.

3.Asocierea dintre numere și culori

Atât Michelangelo, cât și Da Vinci, au folosit pentru prima oară acest sistem pentru a-și împărți munca unei lucrări mai complexe cu ucenicii lor.

Ulterior, sistemul a fost regândit de un american, în 1950, pentru a putea fi aplicat oricărei imagini sau picturi, dând, astfel, oricui posibilitatea de a putea atinge un rezultatul artistic satisfăctor fără a dispune de cunoștiințele tehnice necesare.

Deși au existat numeroase păreri împotriva  picturii pe numere, aceasta a reușit încet-încet să fie acceptată în cele mai înalte cercuri sociale, dar și să ofere oamenilor normali o cale creativă de meditație și o metodă de relaxare.

                                                                                                       

Știm că practicarea artei contribuie la îmbunătățirea sănătății emoționale , mentale și fizice. Este o activitate ce dezvoltă instinctul creativ, permițându-ne să îl declanșăm și în rezolvarea problemelor pe care întâmpinăm în viața de zi cu zi. Se dezvoltă gândirea de ansamblu care ne permite să vedem mai multe perspective noi pentru orice situație. Pictura în sine impulsionează creierul să producă neuroni noi și facilitează secreția de dopamină. Ca rezultat, veți avea parte de o creștere a motivației și a puterii de concentrare.

Într-o societate în care stresul a devenit prima natură a omului, este important să găsim modalități cât mai constructive de a ne prezerva și hrăni spiritul, în timp ce ne tratăm prin relaxare. În 2005, un studiu social a arătat că pictura are într-adevăr puterea de a trata niveluri înalte de stres. Iată și alte câteva modalități în care Pictura pe Numere ne poate îmbunătăți calitatea vieții.

Anxietate și Stres

Prin ocuparea intelectului tăios într-un mod care nu implică stres, spiritul are timp să respire în cele câteva ore de pauză de viața socială. Pe lângă asta, ceea ce pictezi te poate ajuta și la defularea grijilor adunate sau a emoțiilor reprimate, canalizând totul în forme și culori.

 

Forță de concentrare și meditație

Pe lângă anxietate, atenția slabă ocupă un loc fruntaș în rândul celor mai comune afecțiuni psihice ale secolului 21. Hobbyurile de orice natură ajută foarte mult la reglarea atenției, fiind o activitatea în care persoana se poate implica total, cu mintea și sufletul, în timp ce primește ca recompensă chimică secreția dopaminei.

De asemenea, pictarea anumitor modele sau forme, precum mandalele, implică mintea într-un mod constructiv, cu și mai multă putere de amplificare a concentrării.                                                                                                                     

                                                                                                       

 

Gândirea cognitivă

Partea de asociere între culori și zonele ca de puzzle are un efect de reglare a dificultăților de organizare și declanșează o îmbunătățire a capacității de soluționare a problemelor. Este un foarte bun înlocuitor pentru medicamente în cazul celor care suferă de afecțiuni de coordonare.

Răbdare și Asumare

Pictura pe numere presupune o investiție de timp și energie, dar oferă în schimb și mai multă energie și echilibru. Răbdarea reprezintă un scop de atins pentru hiperactivi și nevrotici, iar în timpul petrecut cu hobbyul, răbdatul va scoate în mintea anxiosului și a nevroticului toți demonii la suprafață. Un prioiect finalizat pe pânză merge în paralel cu un proiect finalizat interior, prin asumarea și calmarea gândurilor care agită mintea          

Prin urmare, pictura pe numere poate să fie sau nu acceptată ca artă de instituții, acest lucru nu-i va schimba niciodată efectul benefic pe îl poate avea asupra omului încărcat de stres și alte afecțiuni ale spiritului. Fiind prin excelență o formă de meditație, aceasta este funcția cu adevărat importantă a oricărui hobby, iar ea trebuie să fie avută în vedere atunci când încercăm să găsim locul frumosului ,,inutil” într-o lume a utilului forțat.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!