5 motive pentru care pictura pe numere este benefica penru fiecare dintre noi

          Pictura este mai mult decat un simplu desen pe o bucata de hartie. Pictura pe numere este o forma de gandire vizuala, o modalitate de exprimare a emotiilor si de inregistrare a momentelor in timp. Daca practici acest lucru zilnic, vei culege multe beneficii.
     1.    Vizualizare
          Pictura diverselor picturi pe numere si in general desenul ne ajuta sa ne formam imagini mentale ale lumii pe care o vedem in jurul nostru. Acest lucru este util din mai multe motive. Putem realiza planuri, diagrame si concepte despre ceea ce dorim sa aducem lumii sau putem face imagini despre modul in care functioneaza sistemul. Ajutoarele vizuale ne ajuta adesea sa intelegem cantitati mari de date pe care creierul nostru nu le poate intelege doar cu numere sau cuvinte. Pe partea mai emotionala, desenul ii permite creatorului sa-si deschida gaurile expresive si sa lase emotiile sa se inscrie in semnele tale de desen. Adesea, sentimentele sunt prea complexe pentru a fi intelese, iar arta ajuta la inregistrarea si exprimarea lor.

     2. Coordonare
          Desenul necesita coordonare intre maini, ochi si creier. Cu cat desenezi mai mult tablouri pe numere, cu atat te descurci mai bine atat cu mana, dar si cu ochii si creierul. Mainile tale devin un instrument care te ajuta sa inregistrezi lumea din jurul tau.

     3. Beneficii cerebrale
          In lumea de astazi, este atat de usor sa fii distras de retelele sociale si de dispozitivele digitale. Creierul nostru primeste o eliberare temporara de endorfina din aceste distrageri si este usor sa le acordam mult timp. Din pacate, acest lucru ne poate face mai putin harnici in timpul nostru liber. Desenul este o mare eliberare si, pe masura ce ne angajam creierul in timp ce desenam, cream noi conexiuni si cai in creierul nostru. Ambele parti ale creierului sunt implicate activ, deoarece partea stanga este responsabila pentru gandirea logica, iar partea dreapta este responsabila pentru creativitate. Drept urmare, creierul nostru creste.

     4. Abilitati analitice
          Desenand si pictand, luam decizii cu privire la ceea ce reprezentam. Acest lucru imbunatateste abilitatile de luare a deciziilor si ajuta la rezolvarea problemelor. Daca un desen nu merge asa cum s-a prevazut, artistul trebuie sa fie capabil sa faca un pas inapoi si sa ia decizii rationale cu privire la cum sa-l remedieze. De asemenea, este important sa putem face un pas inapoi si sa decidem ce functioneaza si ce nu functioneaza intr-un desen, ce pas sa facem in continuare si la ce sa acordam mai multa atentie.

     5. Concentrarea
          Este aproape intotdeauna sigur sa spunem ca, daca desenam absenti in timp ce vorbim la telefon, nu suntem concentrati pe desen. Daca vrei ca desenul tau sa mearga exact asa cum ai intentionat, trebuie sa te concentrezi pe ceea ce se intampla in desenul tau si la ceea ce privesti. Relatia dintre tine si tablou este una dintre cele mai importante parti ale a ceea ce se intampla intr-o piesa.
Astfel, pictura pe numere si desenul in general este foarte benefic pentru fiecare dintre noi. Alege sa pictezi diverse tablouri pe numere si bucura-te de aceasta ocupatie in fiecare zi!

 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!